Hogy mit is csinál pontosan egy webfejlesztő? Ez egy olyan kérdés amit nagyon sokan tehetnek fel magukban amikor az internetről tanulnak.

webfejlesztő mit csinál

1. Kategóriái

Ahhoz, hogy meg válaszlojuk ezt a kérdést előszőr át kell venni a két főbb fajtáját a webfejlesztőnek. Ez a két fajta munka határozz meg egy weboldalt kívülről és belülről is.

a, Az Úgynevezett front end webfejlesztő

A front end fejlesztő az az ember aki a weboldal kinézetét vizuálisan látható részeit hozza létre. Például front end fejlesztő az aki egy oldalon lerendezi a gombokat, a menü pontokat vagy éppen a színeket. Az ilyen emberek álltalában kevesebbet keresnek viszont egyszerűbb munkát végeznek.

b, A Back end fejlesztő

A Back end webfejlesztő vagy más néven a háttérfejlesztő a weboldalon a nem látható a háttérben történő dolgok létrehozásáért felel. Ilyen például a kommentek kezelése vagy a fiókok kezelése egy weboldal esetén vagy esetleg rendelések feldolgozása egy webáruház esetén. A back end fejlesztők komplikáltabb matematikai és logikai munkát végeznek, ami sokszor órákon át tartó fejtörést igényel, viszont a back end fejlesztő álltalában többet keres a front end-es társánál.

2. Milyen technológiával dolgozik egy webfejlesztő?

Egy webfejlesztő nagyon sok fajta technológiát használ munkája során. Ezek a könyvtárak, programnyelvek, programok könnyítik és gyorsítják a munkáját. Ha webfejlesztő szeretne lenni akkor mindenképp érteni kell a HTML és a CSS úgynevezett script nyelvek működését valamint a JavaScript és a PHP alapjait. Ezeken kívül hasznos lehet megérteni hogy is működik a Git és a GitHub valamint a WordPress.

3. Neked melyiket érdemes választani?

Ha már gondolkodtál a webfejlesztésen vagy szeretnél webfejlesztő lenni akkor érdemes lehet eldönteni, hogy melyik kategóriát választanád a kettő közül. Ez természetesen mindenkinek egyedi döntés de ha egy kreatívabb vizuálisabb ember vagy akkor ajánlott a front end fejlesztő ha pedig inkább a háttérben történő számítások és rendszerek érdekelnek akkor a back end fejlesztés jobb választás lehet, ha viszont nem tudsz dönteni de úgy érzed, hogy mind a kettő érdekel akkor ajánlanám az úgynevezett fullstack programozói állást. A fullstack programozó mind a két témához ért.

4. Hol tanulhatod meg hogy egy webfejlesztő mit csinál?

Én mindig azt szoktam mondani, hogy minden szükséges anyag elérhető az interneten teljesen ingyen, de ha egy iskolát keresel ahol tanulhatsz itt felsoroltam párat.

Akkor a webfejlesztő mit csinál pontosan?

Összefoglalva a webfejlesztő természetesen weboldalakat hoz létre, de álltalában nem egyedül mindenki csak egy kis részét csinálja a nagy weboldalaknak, viszont egy blog vagy egy személyes weboldal már egy személy által is bármikor elkészíthető ha megvan a megfelelő tudása. Ha úgy gondolod hogy szeretnél egy saját weboldalad nincs más dolgod mint keresni egy wordpress fejlesztőt aki elvégzi helyetted a munkát.

na de mi is az a cms wordpress csekkold le erről szóló blogomat.

Vélemény, hozzászólás?

webcode4you