A wordpress blog fejlesztés nem olyan nehéz mint gondolnád. A wordpress egy teljesen ingyenes weboldal kezelő úgynevezett cms szoftver. A wordpress cms megoldása rendszeresen fejlesztve van és rengeteg bővítménnyel teljesen testre szabható.

1. Miért jó a wordpress blog?

Mint már említettem teljesen nyíltforráskódja lévén mindenki kedvére módosíthatja a weboldalát megkötések nélkül. Bővítmények segítségével készíthet akár webáruházat, információs oldalt blogot vagy bármi mást amit szeretne.

2. WordPress blog fejlesztése lépésről lépésre

Egy wordpress blog létrehozása álltalában egy komplikált hosszadalmas procedúra amit most részletezni fogok, viszont ha nem szeretne ezzel ön foglalkozni akkor tekintse meg egy wordpress weboldal készítés árát.

a, A wordpress blog előkészítése

Egy weboldalhoz két fontos dologért fog kelleni fizetnie, egy hosting serverért és egy domain névért mind a kettőt megrendelheti a rackhost.hu weboldalán.

Mi az a domain?

A domain egy weboldal neve például ebben az esetben a webcode4you.com egy domain. Mivel egy névhez csak egy weboldal tartozhat nem mindegyik domain név lesz elérhető megvásárlásra. Egy domain név ára kb 1500-5000ft ig terjedhet.

Mi az a hosting server

Egy hosting server egy bérelt számítógép, ahol a weboldal állandóan fut. Ezeket a csomagokat is megtalálja a rackhost weboldalán.

b, A wordpress telepítése

Miután megvette mind a szervert és a domain nevet és összekötötte a kettőt a dns servers menüben (ha a webtárhelyet is a rackhostnál vette akkor automatikus a domain és a szerver összekötése), kezdhetjük a wordpress blog fejlesztés valódi részét. Tölts le a wordpress zip filet a hivatalos weboldalukról és töltsd fel a webszerverre. Ezek után futtasd a wordpress telepítőjét. Ha egy bővebb leírásra vágysz nézd meg a wordpress hivatalos weboldalát.

Miután befejeződött a telepítés készen is kell álljon a wordpress weboldalad.

Hogyan tovább?

Miután sikeresen telepítetted a wordpresst weboldaladra előként egy témák kell választanod a weboldaladhoz. Érdemes sokak által használt témákat választani mivel álltalában azok a stabilabbak és könnyebben használhatóak. A sablonok szekciót a megjelenés menü pont alatt találod.

wordpress-blog-fejlesztes-sablon-kivalasztas

Ha mindez túl komplikáltnak hangzott ne izgulj csak csekkold az ajánlatainkat és rendeld meg saját wordpress weboldaladat olcsón és gyorsan

Vélemény, hozzászólás?

webcode4you