A Seo (search engine optimazion) magyarul kereső motor optimalizáslás egy eljárás amivel előrébb tud egy adott weboldal megjelenni a különböző kereső motorokban. Ilyen például a Google vagy a Bing. Álltalában különböző kulcs szavakra való fókuszálással történik egy weboldal seozása egy adott témára. A wordpress seo a wordpress weboldalakon történő seo zást jelenti.

1. Hogy jön ide a wordpress?

A wordpress egy weboldal készítő úgynevezett cms szoftver. Fontos tudni egy sikeres weboldalhoz hogy hogyan kell azt be seozni különböző kulcsszavakra.

a, Mik azok a kulcsszavak?

A kulcsszavak olyan szavak amelyekre gyakran keresnek az emberek egy adott témában. Például az alma kulcsszóra évente 50.000 rákeresés van. Ez egy nagy keresettségű kulcsszó, álltalában egy kisebb témában kevesebb rákeresés lesz egy adott kulcsszóra.

b, Honnan veszem ezeket az adatokat?

Bár van nagyon sok módja a keresések megtekintésének a leg egyszerűbb a Google ads kulcsszótervezősét használni, mivel azok az adatok hivatalosan a Google-től szármoznak.

c, Milyen eszközök kellenek a wordpress seo hoz?

Egy és nagyon fontos bővítményt emelnék ki ami elengedhetetlen a megfelelő wordpress seo hoz. Ez pedig nem más mint a Yoast seo. Ez a bővítmény egy teljesen ingyen használható seo ellenőrző program a wordpress felületén. A Yoast pontok alapján fogja eldönteni neked hogy mennyire jól seo-zott az adott cikk vagy leírás amit éppen készítesz. A Yoast mellett a Google ads kulcsszótervezőjét és a Google Serarch Consolt emelném ki mint fontos programok a sikeres wordpress seozáshoz.

2. Hogy lássak neki a wordpress seo hoz?

Először kezdjük a Yoast bővítmény feltelepítésével. Menj a bővítmények részre a ahol fölül lesz egy új hozzáadása gomb.

wordpress seo új bővítmény hozzáadása
Majd ezután írd be a kereső mezőbe a Yoast nevet.
wordpress seo bővítmény keresése

Majd telepítsd a yoast seo bővítményt a WordPress weboldaladra.

wordpress seo yoast telepítése

Miután feltelepült a Yoast a WordPress weboldaladra el is kezdheted használni. A Yoast füle minden blog bejedzésed alján meg fog jelenni. Nagyon sok anyagot találsz az interneten még arról hogy hogyan kell megfelelően seo cikkeket írni. Ezeket mindenképpen érdemes lecsekkolni főleg youtube on.

Ha tetszett ez a cikk és szeretnél egy wordpress weboldalt csekkold szolgáltatásinkat.

Vélemény, hozzászólás?

webcode4you